Nogomet
0

Beckham: Ne idem u Ameriku zbog novca

Sarajevo-x.com
Iako će 31-godišnji David Beckham zarađivati 500 puta više od svojih kolega u losangeleskom klubu, on tvrdi kako novac nije motiv za njegov odlazak u Ameriku.

Zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida krajem sezone će preći u američki nogometni klub Los Angeles Galaxy za nevjerovatnih 275 miliona dolara.

“Ne želim otići tamo kao 34-godišnjak i da onda svi govore kako sam otišao u Ameriku samo zbog novca. To nije razlog mog odlaska.”, izjavio je David. “Želim dovesti američki nogomet na drugi nivo. Vjerujem da se nogomet tamo može razviti više nego što svi misle. Nogomet je svugdje u svijetu najvažnija i najpopularnija igra, osim u Americi. Želim da djeca u Americi to sada promijene.”, dodao je.

Beckham je napustio engleski klub Manchester United 2003. i pridružio se timu Real Madrida. Njegov dolazak u klub se poklopio sa početkom lošijeg perioda za španskog giganta, koji nije osvojio nijedan važan naslov u tom periodu.

“Ne žalim ni za čim. Želim da se zahvalim Florentinu Perezu koji mi je pružio priliku da igram za ovaj veliki tim i za mene je zaista bila čast da nosim njihov dres. Igrati pored Zinedine Zidanea bila je najveća čast u mojoj karijeri, igrati sa velikanima poput Ronalda, Roberta Carlosa…Zaista ni za čim ne žalim.”, izjavio je Beckham.

Igrači Los Angeles Galaxy-ja vjeruju kako će Beckhamov dolazak povećati popularnost nogometa u Americi i da je to veliki korak za američki nogomet. “On ne dolazi u Ameriku kao 36-godišnjak koji je već završio svoju karijeru. On će igrati još 5-6 godina i još uvijek je u centru medijske pažnje.”, izjavio je kolega iz Beckhamovog novog tima, Landon Donovan.