Nogomet
0

Beckham: Još nas boli poraz od Hrvatske

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Veznjak engleske nogometne reprezentacije David Beckham s nestrpljenjem očekuje kvalifikacijski ogled protiv Hrvatske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Devetoga septembra na Wembleyju Engleska će dočekati izabranike Slavena Bilića, kojima prije toga još predstoji zagrebački ogled protiv Bjelorusije (5. septembra). Još uvijek Engleze peče poraz koji su doživjeli na Wembleyju u sklopu kvalifikacija za Euro 2008., kada ih je Hrvatska s 3-2 pobjedom izbacila iz kruga putnika u Austriju i Švicarsku.

  • Bila je to jedna od najgorih večeri koje sam doživio u dresu reprezentacije, loš završetak kvalifikacija. Svakako takvo što ne bismo htjeli ponoviti, trenuci kada se nismo klasificirali na Euro bili su uistinu mučni za cijelu zemlju - podsjetio je Beckham i izrazio nadu u plasman u Južnoafričku Republiku sljedeće godine, jer:

  • Izborite li nastup na SP-u morate biti optimisitčni, morate vjerovati da možete pobijediti. Tako ja razmišljam. Imamo karakter, čak i u trenucima kada hvatamo rezultatski manjak sposobni smo vratiti se u utakmicu. Znam i da sam uvijek govorio kako je atmosfera u svlačionici dobra, ali ovako dobra kakva je sada, nikada nije bila.

U skupini 6 europskih kvalifikacija za SP vodeća Engleska ostvarila je maksimalan učinak iz sedam odigranih utakmica. Hrvatska na drugome mjestu ima 14 bodova, tri više od trećeplasirane Ukrajine s utakmicom manje. Iz šest utakmica do devet bodova došla je i momčad Bjelorusije koju slijede Kazahstan s 3 i Andora bez bodova.

Dvije posljednjeplasirane momčadi odigrale su sedam dvoboja.