Neizbježan otkaz
0

Beckenbauer: Van Gaal je trebao otići i ranije

Totalsport
Franz Beckenbauer (Foto: Reuters)
Franz Beckenbauer (Foto: Reuters)
Počasni predsjednik Bayerna i legenda njemačkog nogometa Franz Beckenbauer pohvalio je rad Louisa van Gaala, ali i poručio da je otkaz koji mu je uručen u nedjelju bio neizbježan.

Holandski stručnjak je, podsjetimo, smijenjen s mjesta trenera nakon što je u subotnjem bundesligaškom dvoboju Bayern odigrao samo 1-1 protiv Nürnberga i ponovno pao na četvrto mjesto koje ne vodi u Ligu prvaka. Van Gaal je, prema ranijem dogovoru, na kraju sezone trebao napustiti Bayern, ali odlazak se na kraju dogodio i ranije.

"Van Gaalov kraj u Bayernu je bio neizbježan. Diskutabilno je je li ga trebalo zadržavati do kraja sezone kad mu je sudbina ionako bila odlučena. Možda to ponekad može funkcionisati, čemu su se vjerovatno nadali klupski čelnici. Ali, najčešće to ne djeluje. Kad ste se već odlučili na rez, trebali ste ga napraviti odmah", istaknuo je Kaiser.

Beckenbauer tvrdi da je uobičajeno da igrači ne slušaju trenera kad znaju da za nekoliko sedmica odlazi.

"Imam osjećaj da se upravo to dogodilo u Bayernu."

Htio je Beckenbauer za kraj naglasiti i Van Gaalove zasluge, ali i neke propuste.

"Vodio je Bayern do dvostruke krune prošle sezone i finala Lige prvaka, a od Holgera Badstubera i Thomasa Müllera je stvorio zrele igrače. No, nedostajalo mu je komunikacije. Promjena golmana (Kraft umjesto Butta, op. a.) nije mu jedina greška. Griješio je i kod nekih transfera."