Nogomet
1

Beckenbauer: Ovo uopće nije dobra Njemačka

Totalsport
Franz Beckenbauer (Foto: Arhiv/AFP)
Franz Beckenbauer (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Njemačke su se sa stopostotnim uspjehom (devet bodova u tri utakmice) plasirali u četvrtfinale Evropskog nogometnog prvenstva, kojem su domaćini Poljska i Ukrajina.

No, zanimljivo, Njemačka je dugo vremena tokom posljednje utakmice itekako opasno živjela. Pri rezultatu 1-1 u utakmici protiv Danske, nije suđen jedanaesterac za Dance, koji su uz to pogodili i okvir gola. Da je Njemačka izgubila tu utakmicu s 2-1, završila bi tek kao treća u grupi B, ali je do kraja Bender zabio i Njemačka je proslavila treću pobjedu.

Legendarni njemački nogometaš Franz Beckenbauer nije oduševljen onim što vidi od Njemačke na Euru.

"Ovo uopće nije dobra Njemačka. Moramo igrati daleko brže i konkretnije, jer u protivnom sigurno nećemo postati prvaci Evrope", rekao je Kaiser Franz i nastavio:

"Veliki dio utakmice protiv Danske smo se samo bezglavo dodavali. Nije bilo konkretnosti, nije bilo okomite igre. Ma, uopće nismo pucali prema vratima".

Četvrtfinale donosi dvoboj protiv Grčke.

"Grčka se brani sa još više igrača i to fantastično i inteligentno. Budemo li igrali kao protiv Danske, onda ćemo upasti u gadne probleme, jer će se Grci lako braniti protiv takve igre", zaključio je Beckenbauer.