Nogomet
0

Bebeto: Cijeli brazilski narod vjeruje Dungi

Totalsport
Brazilska nogometna reprezentacija sa stilom se plasirala na Svjetsko prvenstvo naredne godine, kojem će domaćin biti Južnoafrička Republika.

Pobjedom u gostima, u Rosariju protiv Argentine (3-1), Brazil je suvereno prvi na ljestvici južnoameričkih kvalifikacija, a izbornika Dungu hvali i Bebeto, njegov suigrač iz zlatnih dana druge brazilske generacije.

Romario, Bebeto, Dunga, Jorginho i ostali vodili su Brazil do naslova svjetskih prvaka u SAD-a 1994. godine. Tada su u finalu pobijedili Italiju boljim izvođenjem jedanaesteraca.

  • Dunga je čovjek koji je uvijek imao karakteristike pravog vođe. Zato je i bio kapetan naše generacije. Jako dobro znam da ga cijela nacija voli, ali što je još bitnije svi mu vjeruju. Napravio je odličnu momčad, pojedinačne kvalitete Brazila ionako nikada nisu bile upitne - rekao je Bebeto i odgovorio može li Brazil očekivati novu svjetsku krunu.

  • To je uvijek delikatno pitanje. Po mom mišljenju je najbolja brazilska momčad ikada ona iz 1984. godine sa Socratesom, Zicom i ostalima. No, tada nismo bili prvaci. Tko zna što donosi svako novo prvenstvo - zagonetno je zaključio Bebeto.