Životna priča
0

Bebe od ulice do Old Trafforda

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Na nagovor portugalskoga selektora Carlosa Queiroza engleski nogometni velikan Manchester United doveo je malo poznatog napadača čije je ime Tiago Manuel Dias Correia, a nadimak Bebe.

Dvadesetogodišnji momak pristigao za 7.4 miliona engleskih funti iz Vitorije Guimaraes za sada još uvijek ne plijeni svojim nogometnim znanjem koliko zanimljivom i nimalo lagodnom biografijom.

Po pisanju Guardiana Bebe je "odrastao u sirotištu (Casa Do Gaiato) nakon što dio svojeg djetinjstva proveo na ulicama". U takvoj situaciji mladić se okrenuo nogometu što ga je ubrzo dovelo u portugalsku nogometnu reprezentaciju koja je nastupala na Svjetskom prvenstvu beskućnika, a sada i u jedan od najvećih klubova svijeta.

Engleski mediji karakteriziraju ga kao "brzog, tehnički potkovanog i jakog u zraku" što sve zvuči lijepo i argumentira njegov potpis, ali ne i umanjuje čuđenje već garantira jednu stvar - čak i ako se Bebe nogometno ne dokaže, njegova je priča već sama po sebi vrijedna pažnje i svakako može poslužiti kao uzor.

"Sretan sam, nadao sam se da ću jednoga dana igrati u jakom klubu. Taj je san sada postao java", kazao je Bebe.