Nogomet
13

BBC: Mata u petak u Manchester Unitedu

Totalsport
Juan Mata (Foto: AFP)
Juan Mata (Foto: AFP)
Španski ofanzivni veznjak Juan Mata (25) trebao bi se u petak pojaviti u trening kampu Manchester Uniteda, te nakon obavljenih ljekarskih testova finalizirati transfer iz Chelseaja, izvještava BBC.

Tokom cijelog su četvrtka engleski mediji navodili da bi Mata helikopterom trebao stići u trening bazu Uniteda u Carringtonu. To se ipak nije dogodilo, ali završetak posla se očekuje u petak. Chelsea je navodno prihvatio Unitedovu ponudu od 37 miliona funti, a španski nogometaš se još u srijedu oprostio od dosadašnjih saigrača.

Dio otočkih medija navodi da u četvrtak ipak nije otputovao u Manchester jer ga Chelsea nije htio pustiti dok ne završi transfer Mohameda Salaha iz Basela. Tek u popodnevnim satima su se dva kluba dogovorila o odšteti za 21-godišnjeg egipatskog reprezentativca, a čim prođe ljekarske testove, mladić će potpisati ugovor. Time će valjda i Mata dobiti dopuštenje da otputuje u Manchester, a očekuje se da će s Crvenim vragovima potpisati ugovor na četiri i po godine.

Mata je na Stamford Bridge došao u ljeto 2011. i u prethodne je dvije sezone bio jedan od ključnih igrača Chelseaja. Međutim, kod Josea Mourinha je pao u drugi plan što će, prema svemu sudeći, u sljedećih nekoliko sati dovesti do konačnog rastanka.