Nogomet
1

BBB bojkotovali derbi, Torcida napustila stadion

FENA
Foto: Hajduk/Facebook
Foto: Hajduk/Facebook
Po drugi put u samo četiri dana Dinamo i Hajduk na maksimirskom stadionu odmjeravaju snage, no ovoga puta Bad Blue Boysi i Torcida nisu zajedno pratili utakmicu kao u nedjeljnom ligaškom meču.

BBB su bojkotovali današnju utakmicu, koja je u toku, dok je Torcida napustila stadion nakon prvih 20 minuta u znak solidarnosti sa svojim rivalima.

Bad Blue Boysi su bojkotovali usret iz protesta zbog privođenja članova te navijačke grupe koje policija provodi posljednjih dana. BBB su poručili kako neće organizirano pratiti utakmicu poručivši svojim članovima da kupljene ulaznice proslijede Torcidi.

"Već treći dan masovno se privode istaknutiji pripadnici BBB kojima se na teret stavljaju nebulozne optužbe za organizaciju i sudjelovanje u neredima koje je isprovocirala sama policija nakon nedjeljne utakmice, očito isfrustrirani jer su ih navijači obje grupe ismijali na derbiju, skupa s njihovim šefovima i tzv. 'vaučerizacijom'", poručili su BBB u saopćenju prije utakmice.

Torcida je utakmicu, kao i u nedjelju, pratila s istočne tribine i tako još jednom zaobišla 'vaučerizaciju'. Međutim, oko 2.000 navijača splitskog kluba u 20. minuti je napustilo stadion kao znak solidarnosti s BBB.