"Donijeli su nam radost i nadu"
0

Baždarević: Zmajevi nisu zaslužili da ih kritikujemo

Piše: N. Jamaković
Mehmed Baždarević
Mehmed Baždarević
Zmajevi nisu izborili plasman na Evropsko prvenstvo, ali ni u kojem slučaju oni ne zaslužuju kritiku jer su nam podarili puno radosti i nade u proteklim kvalifikacijama.

Ovim je riječima razgovor za Sarajevo-x.com počeo bh. stručnjak na klupi Sochauxa Mehmed Baždarević. Prema njegovim riječima, Portugal je pokazao da je u ovom trenutku bolja ekipa.

"Žao mi je što je sve završilo na ovaj način. Nismo imali dovoljno snage da ostvarimo san, ali nikako ne smijemo zaboraviti ono što nam je ova reprezentacija donijela u proteklim kvalifikacijama, a donijeli su nam puno radosti i nade. Nažalost, u baražu nismo imali sreće jer smo izvukli najtežeg protivnika", kaže naš sagovornik.

Baždarević je dodao kako su i neke slabije reprezentacije od naše izborile plasman na Euro, kao i da smatra da naša reprezentacija ima kvalitet za domete koji su dalji od baraža.

"Portugal je, nažalost, u ovom trenutku jača reprezentacija, ali nas ovaj rezultat nikako ne treba pokolebati, treba nastaviti raditi jer imamo kvalitet i potencijal za velike rezultate. I ove utakmice u baražu donijele su nam veliko iskustvo koje je itekako bitno. Možda jedino rezultat jeste previsok i nije realan, puno bi realnije bilo 3:2 ili 4:2, ali ponavljam, ono što je napravila ova reprezentacija u proteklim kvalifikacijama ne ostavlja mjesta kritici", zaključio je Baždarević.