Nogomet
0

Baždarević u proteklih mjesec dana obilazio bh. nogometaše

FENA
Mehmed Baždarević (Foto: Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Klix.ba)
Nešto više od mjesec dana je prošlo od izbora Mehmeda Baždarevića na funkciju selektora ''A'' reprezentacije BiH. Baždarević je proteklih mjesec dana proveo radno, obilazeći brojne bh. nogometaše u njihovim klubovima.

"Prošlo je izuzetno brzo, uradio sam sve što sam zamislio i što sam obećao već na početku, a to je bilo da posjetim što više igrača i da pogledam što više utakmica. Mjesec je bio dinamičan, a vjerujem da će se tako i nastaviti. Drago mi je što sam sreo pojedine igrače i što smo imali priliku pričati prije nego što počnu pripreme", izjavio je Baždarević za zvaničnu internet stranicu Nogometnog saveza BiH.

Novi selektor je zadovoljan reakcijama igrača na njegove posjete i naglašava da je sa svima vodio iskrene razgovore.

"Obično kad dođe novi selektor, treba malo vremena za privikavanje. Mislim da smo vodili iskrene razgovore, jer su to sve dobri momci i fudbaleri koji su svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Igra u kvalifikacijama nije bila na njihovom nivou i vjerovatno očekuju od mene da im vratim povjerenje, ali i da ga oni meni ukažu, te da zajedno pokušamo da vratimo tu 'boju' reprezentaciji, mir i poljuljano povjerenje", rekao je Baždarević.

Baždarević od igrača očekuje da što prije zaigraju dobro i da se vrate u takmičarsku formu, te da se povrijeđeni brzo oporave. Rekao im je da se spreme psihološki za kvalifikacije.

"Moramo razmjenjivati informacije između sebe. Ako igrači imaju problema treba da razgovaraju sa mnom i sa stručnim štabom i da pokušamo da ih zajednički riješimo. Očekujem puno od njih, kao što i oni puno očekuju od mene", naglasio je.

Selektor je objasnio da preferira drugarski odnos na relaciji selektor-igrač ali će se ipak morati znati ko je glavni.

"Treba se znati ko je selektor, a ko je igrač, ali nadam se da ću uspjeti da imam njihovo potpuno povjerenje i prijateljstvo", zaključio je Baždarević i dodao da mu pored svih obaveza koje ima trenutno nedostaje rad na terenu.