Nogomet
14

Baždarević: Trudimo se da što bolje analiziramo Grke do utakmice u nedjelju

Piše: E. M.
Mehmed Baždarević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selektor Mehmed Baždarević već nekoliko dana boravi u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, a danas je dočekao i prve reprezentativce. U današnjem obraćanju medijima je kazao kako je uvjeren da će biti spremni za meč sa selekcijom Grčke.

Baždarević je mišljenja da utakmica sa Grčkom nije najvažnija i najbitnija, ali da je izuzetno važna za dalji tok kvalifikacija. Istakao je kako daje sve od sebe sa stručnim štabom da što bolje analiziraju protivnika do utakmice u nedjelju.

"Očekuje nas protivnik koji je jako dobar. Igrali smo i protiv jačih i većih protivnika, tako da se ne treba se plašiti već se trebamo uzdati u rad, trud i želju koju trebamo pokazati u ovoj utakmici", izjavio je Baždarević.

On je istakao da se nada da tokom priprema u Zenici neće biti problema s povredama.

Vranješ i Medunjanin su uprkos povredama stigli na okupljanje, a selektor je dodao da se njihove povrede mogu sanirati do susreta u Atini. Međutim, na pripreme kasni Sead Kolašinac.

"Sead Kolašinac je ostao u krevetu, vjerovatno će doputovati sutra navečer. Radi se o virusu koji ja ne bih komentarisao, ali mislim da će biti spreman", dodao je Baždarević.

Poziv na okupljanje dobio je i Miroslav Stevanović. Selektor je istakao da analiziraju svaki potez Grka.

"Mislim da znate koliko posvećujemo pažnju protivniku od individualne do kolektivne strategije i slobodnih udaraca. Svi znate da je svaka utakmica novost za sebe, a mi ćemo učiniti sve da to što bolje spremimo i da odigramo kvalitetnu utakmicu na našem nivou", izjavio je Baždarević te za kraj dodao: "Sigurno da sada govorimo o Grčkoj sa puno hvale jer imaju igrače koji igraju u evropskim klubovima. Međutim, svi znate da to može i da ne znači nešto mnogo. Najbitnije je da naša ekipa pokaže želju, rad i trčanje koji su neophodni za ovaj nivo. Oni su kvalitetni, ali ne vidim razloga zašto i mi ne bismo bili optimisti".

Svoj prvi trening naša reprezentacija odraditi će sutra ujutro, a do 19 sati očekuje se dolazak svih reprezentativaca osim onih koji su najavili svoje kašnjenje.