Nogomet
24

Baždarević testira premijerligaše u Trening centru u Zenici

Piše: E. M.
Mehmed Baždarević (Foto: NFSBIH)
Mehmed Baždarević (Foto: NFSBIH)
Igrači BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine kandidati za "A" selekciju reprezentacije Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici, gdje će pod rukovodostvom selektora Mehmeda Baždarevića odraditi potrebna testiranja.

Već u jutarnjim satima potencijalni bh. reprezentativci su odradili testiranja, a selektor Baždarević im je svima poželio dobrodošlicu te je istao da su tu igrači koji su svojim igrama, trudom i zalaganjem zaslužili da budu danas u Zenici.

"Ima tu još kvalitetnih momaka koji zaslužuju pažnju i sigurno je da ćemo imati još sličnih okupljanja na kojim ćemo im ukazati priliku. Pratimo fudbalere iz domaćeg prvenstva i na ovaj način im dajemo na važnosti i pružamo priliku da se nametnu za 'A' selekciju. Nadam se da ćemo kroz ovakve projekte dobiti nove reprezentativce Bosne i Hercegovine", kazao je Baždarević.

Denijal Pirić, tehnički direktor NSBiH je kazao da je ovo slijed strateškog plana Saveza te da su danas u Zenici okupljeni najkvalitetniji igrači iz Premijer lige BiH.

Detalj sa testiranja (Foto: NFSBIH)
Detalj sa testiranja (Foto: NFSBIH)

"Sutra će u Trening kamp doći šefovi stručnih štabova premijerligaških klubova i selektori ostalih bh. muških selekcija. Imaćemo stručnu radionicu sa njima gdje želimo da čujemo mišljenje naših trenera, da vidimo njihove prijedloge i da uz stručnu komunikaciju pomognemo jedni drugima, a u cilju stvaranja kvalitetnih domaćih igrača koji će praviti rezultat. Nećemo stati na ovome i u budućnosti ćemo imati još ovakvih okupljanja", kazao je Pirić.

Kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić jedan je od igrača koji je dobio priliku da se predstavi stučnom štabu "A“ reprezentacije BiH.

"Ovo je sjajan gest i selektora, ali i Nogometnog saveza BiH. Odlična je stvar što i mi koji nastupamo u domaćem prvenstvu imamo priliku da se nametnemo selektoru državnog tima. Na nama je da damo maksimum i da pokušamo da pokažemo da zaslužujemo poziv u reprezentaciju. Velika je ovo stvar za moju karijeru i presretan sam što sam tu“, kazao je Kosorić.

Zadovoljstvo zbog poziva nije krio ni Tomislav Tomić, vezni igrač mostarskog Zrinjskog.

"Drago mi je što sam dobio poziv i trudiću se da se predstavim u što boljem svjetlu. Naša liga napreduje svake godine i tu je dosta igrača koji imaju kvalitet, te mogu dati doprinos našoj 'A' selekciji“, izjavio je Tomić.

Kandidati za "A" selekciju će danas od 15:30 sati u Trening kampu odigrati test utakmicu.