Nogomet
28

Baždarević: Niko nije otpisan, dob igrača mi ne predstavlja problem

Piše: A. D.
Mehmed Baždarević (Foto: Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Klix.ba)
Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević govorio je za francuski Goal.

Novom poslu pristupio je sa mnogo entuzijazma i vjere u uspjeh, a bez toga, kako je ustvrdio, cilj se nikada neće i ne može ostvariti.

“Ukazana mi je ogromna čast i veliko priznanje. Također, želim kazati da sam ponosan i na podatak da sam prvi kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine,” kazao je Baždarević, te prokomentarisao trenutne izglede Zmajeva da zaigraju u Francuskoj 2016. godine.

“Malo je ljudi koji vjeruju da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo, ali ja sam jedan od njih. Moramo igrati dobro do kraja. Ne vidim zašto se ne bismo mogli plasirati, bez obzira na loše otvaranje kvalifikacija.”

Baždarević će gotovo sigurno u vatru gurnuti neke nove igrače na koje njegov prethodnik u posljednje vrijeme ili nikada nije računao.

“Niko nije otpisan. Dob igrača za mene ne predstavlja problem. Ako zaključim da neko vrijedi, da je spreman i uz to želi igrati za reprezentaciju, za njega će mjesta biti uvijek”, prokomentarisao je Baždarević.

Plan rada Mehmeda Baždarevića do debija na klupi Zmajeva posve je jasan.

“Nažalost prije naredne kvalifikacione nemamo zakazanu neku prijateljsku utakmicu. Zbog toga ću nastojati što više putovati i razgovarati sa igračima, kao i sa trenerima u njihovim klubovima”, kazao je na kraju Baždarević.