Nogomet
31

Baždarević nakon žrijeba: Zadovoljan sam, ali neće biti lako

Piše: D. B.
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine igrati u grupi H sa Belgijom, Estonijom, Kiprom i Grčkom, odlučeno je današnjim žrijebom. Selektor naših Zmajeva Mehmed Baždarević je u izjavi za portal Klix.ba izrazio zadovoljstvo žrijebom.

"Moramo biti zadovoljni, iako sam priželjkivao neke nove ekipe, a ne ove s kojim smo već igrali. Volio bih da smo u grupi šest, ali sam zadovoljan. Mogli smo dobiti težu grupu. U našoj grupi je Belgija apsolutni favorit, dok je sve ostalo otvoreno. Sa jednom kvalitetnom igrom mi možemo tražiti plasman na SP, što bi bio veliki uspjeh. Ipak, jasno je da neće biti lako", izjavio je Baždarević.

Sa analizama i planovima za kvalifikacije ne želi žuriti, jer naši Zmajevi imaju cilj koji žele ispuniti prije toga.

"Ne bih ulazio u detalje, jer ima još vremena. Mi moramo ostati fokusirani na ono što nas čeka, a to su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Do kvalifikacija za SP se svašta može dogoditi", rekao je selektor.

Zadovoljan je i što se nije ostvario mogući scenarij prema kojem je BiH mogla biti smještena u grupu sa zemljama iz okruženja.

"Dobro je što smo izbjegli takvu grupu. Prvo to su kvalitetne ekipe, a drugi razlog nema veze s nogometom. Po meni je Grčka lakši protivnik od npr. Hrvatske", istakao je Baždarević.

Popularni Meša je priželjkivao Engleze ili Talijane, ali se to nije ostvarilo.

"Priželjkivao sam Englesku i Italiju, ali dobili smo Belgiju. Neće biti nimalo lako, moramo napraviti dobar start, ali prije toga se trebamo pozabaviti kvalifikacijama za Euro", završio je Baždarević.