Nogomet
114

Baždarević nakon povratka u Sarajevo: Zadovoljan sam obavljenim poslom

Piše: D. B.
Dio nogometne reprezentacije BiH se danas vratio iz Austrije, dok su neki igrači direktnim letovima iz Beča otišli u zemlje u kojim nastupaju za svoje klubove. Na sarajevski aerodrom je među ostalim stigao selektor Mehmed Baždarević, koji nije krio zadovoljstvo nakon dvije odigrane utakmice u kojima su protivnici bili Andora i Austrija.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Zmajevi su u petak u kvalifikacijskoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine savladali Andoru rezultatom 3:0, a onda su u sinoćnjem prijateljskom susretu s Austrijom remizirali 1:1. Popularni Meša je zadovoljan igrom i rezultatima.

"Učinili smo sve da odigramo na visokom nivou i zadovoljni smo obavljenim poslom. Bilo je važno da odradimo ove dvije utakmice na najbolji način, nije bilo lako. Do utakmice s Izraelom ima dosta vremena, moramo nastaviti raditi i spremati se, jer će nam biti još teže unastavku kvalifikacija", izjavio je Baždarević po povratku u Sarajevo.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Kratko je komentarisao igru protiv Austrije u sinoćnjoj utakmici.

"Prvo poluvrijeme je bilo bolje nego drugo. Bilo je dobrih perioda tokom utakmice, zadovoljan sam", završio je Baždarević.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Zmajevi kvalifikacije nastavljaju 12. juna, kada će u Zenici ugostiti Izrael.