Nogomet
73

Baždarević na pres konferenciji: Dali smo puno energije, želje i borbenosti

Piše: E. M.
Mehmed Baždarević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom Polju rezultatom 2:0 savladala selekciju Velsa. Selektor Mehmed Baždarević na konferenciji za novinare nije krio zadovoljstvo zbog večerašnje pobjede.

Selektor je na početku konferencije izjavio da mu je drago što je Vels pokazao igru i što su igrali kvalitetno.

"Čestitam protivniku koji je igrao i nije ovdje došao na turizam, tako su nama omogućili da se borimo i čestitam im na odlasku na Evropsko prvenstvo. Mislim da smo sretni, zadovoljni smo što smo dobili utakmicu i nastavili na putu koji želimo da završimo. Mislim da smo zaslužili pobjedu, možda je mogla biti bolja igra, ali mislim da smo dali puno energije, želje i borbenosti. Rezultat od 2:0 je jako dobar rezultat i zaslužena pobjeda", izjavio je Baždarević.

On je još dodao da su pratili utakmice i drugih ekipa koje su u našoj ekipi, ali vjeruje da možemo do karte za baraž.

"Važno je bilo da ostvarimo rezultat koji smo ostvarili. Slušali smo šta se dešava i u drugim mečevima, sada je situacija komplikovanija. Najvažnije je da napravimo ovu pobjedu i sada idemo napraviti rezultat koji nam odgovara. Mislim da imamo snage, ako budemo radili i trčali, možemo se vratiti sa ulaznicom za baraž", dodao je Baždarević.

Golovi Džurića i Ibiševića posebno raduju selektora naše reprezentacije.

"Vedo je puno radio, trčao, želio, igrao za kolektiv, a ulazak Milana mislim da je pomogao i njemu koji je odradio jedan važan posao. Sigurno je da je velika stvar što su oni dali golove. Drago mi je zbog Milana i Vede koji su prolazili težak period i nadam se da će biti još golova od Vedada."

Na komentar o utakmici u prvom i drugom poluvremenu, selektor Baždarević je kazao da je scenario večerašnje utakmice bio neplaniran, ali odličan.

"Razmišljali smo da ako krenemo 'grlom u jagode' da se može dogoditi ono što ne želimo. Mogli su nam zagorčati život iz dvije ili tri prilike. Znali smo da nećemo doći brzo do gola, pripremali smo se da neutrališemo njihovu igru i onda krenemo dalje. Scenario je bio idealan, iako ga nismo tako razmišljali, ali spremali smo se za to", izjavio je Baždarević te dodao da su Cocalić i Đurić položili ispit da budu redovni bh. reprezentativci.

Selektor je za kraj konferencije istakao da je Emir Spahić drugo poluvrijeme napustio zbog opomene za crveni karton koju je dobio od sudije, te manje povrede koja se ponovo vratila.