Nogomet
120

Baždarević i Džeko: Kipar ne smijemo potcijeniti, a ni precijeniti

Piše: E. M.
Edin Džeko i Mehmed Baždarević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević danas je na Bilinom Polju održao konferenciju za novinare povodom sutrašnje utakmice protiv selekcije Kipra u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Baždarević je kazao kako su poslije utakmice u Belgiji analizirali Kipar jer su morali čim prije da se okrenu narednoj utakmici.

"Najvažnije je damo damo sve od sebe jer su nam ta tri boda izuzetno važna. Moramo se okrenuti onome što nas sutra čeka i rekli smo što smo imali reći. Ne treba ponavljati koliko treba želje i motivacije, a ako to nismo u stanju uraditi, nemamo šta tražiti u svemu ovome", izjavio je Baždarević.

On je dodao da vjeruje u svoje momke i da će obradovati ljude koji će sutra doći na utakmicu u Zenicu.

"Sve možemo opravdati, ali ne želju i borbenost koja nije bila na nivou utakmice u Belgiji", dodao je Baždarević.

Za sada Baždarević još nije odlučio kojih 11 bh. reprezentativaca će izaći na travnjak sutra, a to će biti odlučeno nakon večerašnjeg treninga.

Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko se osvrnuo na utakmicu protiv Belgije gdje je istakao da su svi podbacili te da ne mogu biti zadovoljni s obzirom kakve ambicije imaju.

"Mislim da smo sami krivi, a ono što smo napravili na terenu nije bilo dovoljno ni za šta. Sada se okrećemo drugoj utakmici. Od početka kvalifikacija vraćamo se na taj Kipar koji nas je koštao prošlih kvalifikacija i siguran sam da ih ovaj put nećemo potcijeniti", izjavio je Džeko.

Selektor je istakao da su ih tri puta gledali uživo te da je Kipar ekipa koja dobro igra, iako nije zabilježila pozitivne rezultate te da se ne treba potcijeniti njihov kvalitet.

"Protiv Grčke su zaslužili mnogo više od poraza. Radi se o nezgodnoj ekipi, koja ima iskustva. Moramo vjerovati u našu snagu, naše kvalitete i paziti na sve ono što može biti problem u sutrašnjoj utakmici. Na nama je da igramo kako ćemo se dogovoriti pred samu utakmicu", dodao je selektor Baždarević.

Na pitanje novinara da li su psihološki spremni za sutrašnju utakmicu, Džeko je odgovorio:

"Mislim da većina ovih igrača igra svaka tri dana te kada izgubiš jednu utakmicu, bolje je kad se igra odmah za tri dana jer se mora zaboraviti ono što je bilo. Mislim da je Belgija na puno većem nivou nego što smo mi. Svaki pozitivan rezultat bi bio plus za nas, a sada moramo napraviti ono što se očekuje od nas, a to su tri boda protiv Kipra", zaključio je Džeko.

Baždarević je na kraju istakao da njegovi izabranici zaslužuju podršku navijača i da će dati sve od sebe da obraduju one koji su uz njih.