Nogomet
48

Baždarević: Došli smo se nadigravati, nadamo se plasmanu u baraž

Piše: D. B.
U Nikoziji je večeras održana konferencija za medije reprezentacije BiH na kojoj su se medijima obratili selektor našeg državnog tima Mehmed Baždarević i prvi golman Asmir Begović. U našem taboru ističu da su se došli nadigravati i osigurati baraž.

"Izgubili smo u prvoj utakmici od ekipe koja igra dobar nogomet. Sutra će biti teško, nećemo kalkulisati, došli smo da se nadigravamo. Opcija igranja na bod ne postoji, učinit ćemo sve da odemo u baraž. Protivnik je pun entuzijazma, ali smo i mi", izjavio je Baždarević.

Otkrio je da će kapiten Edin Džeko vjerovatno sutra moći pomoći ostatku ekipe.

"Čekamo još večerašnji trening da donesemo konačnu odluku. Važno je to što je dobro trenirao, postoji velika šansa da sutra zaigra. Koliko će moći, vidjet ćemo", rekao je selektor.

Da li će biti promjena u ekipi u odnosu na utakmicu s Velsom, bit će poznato nakon večerašnjeg treninga.

"Vidjet ćemo večeras stanje igrača, da li ima umornih i povrijeđenih. Ipak, svi su dobro odradili trening, ali ćemo još sačekati. Ekipa je spremna za utakmicu protiv protivnika koji također želi baraž", kazao je Baždarević.

Naš golman Begović je istakao odličnu atmosferu u ekipi, koja spremno dočekuje važnu utakmicu.

"Atmosfera je pozitivna, vratili smo samopouzdanje nakon pobjede protiv Velsa. Očekuje nas teška utakmica, ali igrači takve utakmice igrači žele. Radujemo se atmosferi, bolje je kad je pun stadion, inače je dosadno. Nadamo se da ćemo dobro odigrati i plasirati se u baraž", rekao je Begović.

On vjeruje da će odbrana Zmajeva dobro funkcionisati na sutrašnjoj utakmici.

"Svi naši igrači u odbrani su kvalitetni, bitna je komunikacija i da svako odradi svoj posao. Taktički smo dobro spremni", završio je Begović.

Utakmica Kipar - BiH se igra sutra na GSP stadionu u Nikoziji s početkom u 20:45 sati.