Nogomet
48

Baždarević: Andoru moramo shvatiti ozbiljno i idemo u borbu na tri boda

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u Trening centru Nogometnog saveza BiH održao je konferenciju za novinare, gdje je govorio o ambicijama za kvalifikacionu utakmicu protiv Andore.

Na početku je selektor Baždarević svima poželio dobre pripreme i da što spremnije dočekaju naredne utakmice.

"Ova prva utakmica je izuzetno važna i nadam se da će igrači doći zdravi i spremni, ali i motivisani da odradimo što je pred nama i budemo spremni za subotu", kazao je Baždarević.

On je još iskazao zadovoljstvo što nema otkaza igrača za ovo okupljanje i što nema povreda. Na raniji dolazak u Trening centar se odlučio kako bi se upoznao sa objektom.

"Jednostavno želio sam se i ja upoznati s ovim objektom koji pruža maksimalne uslove za rad, želio sam biti prisutan i koncentrisan na utakmice", dodao je Baždarević.

Selektor je sve pozvao na ozbiljnost u narednim mečevima koje će odigrati naša reprezentacija.

"Mislim da je to sasvim normalna stvar, odavno gledamo Andoru i znamo njihove kvalitete. Pokušat ćemo odraditi ono što smo zamislili ovih narednih dana i mislim da ćemo biti spremni za subotu navečer", izjavio je Baždarević.

Sutrašnji trening koji će biti održan u 17:30 sati bit će otvoren i za medije i za građane Zenice.

"Andoru ne trebamo olako shvatiti i nemojte da tako razmišljamo. Na nama je da pokažemo ozbiljnost, hrabrost i čvrstinu i protiv njih idemo tražiti tri boda", dodao je selektor koji će se narednih dana odlučiti za konačnih 11 igrača.

Za kraj selektor je dodao da od mlađih igrača, kao i starijih, očekuje potpuno zalaganje jer svi imaju isti zadatak.