Nogomet
0

Baždarević: Ako nastavimo ovako, naši ciljevi će biti stvarnost na kraju kvalifikacija

FENA
Foto: FENA
(Foto: FENA)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević izjavio je da je zadovoljan igrom njegovih izabranika protiv selekcije Grčke u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Bh. selekcija je sinoć u Pireju remizirala s domaćom ekipom 1:1, a Baždarevićevi izabranici su pružili sjajnu partiju.

"Bilo je teško prespavati nakon sinoćne utakmice. Moramo biti zadovoljni igrom i borbenošću. Sigurno da nam je žao što ta igra nije krunisana pobjedom ali mislim da je i ovaj bod jako važan. Ako nastavimo ovako, mislim da će naši ciljevi biti stvarnost na kraju kvalifikacija", kazao je Baždarević na sarajevskom aerodromu, nakon povratka iz Grčke.

Prokomentirao je nastup Seada Kolašinca koji je sinoć igrao nakon teške viroze.

"Igrao je srcem i odigrao dobru utakmicu. Puno je igrača bilo povrijeđeno, ali svi su željeli igrati utakmicu i dali sve od sebe. Moram im čestitati. Najveća šteta je bila što je Edin Džeko isključen nepravedno i što nas je sudija oštetio za ta dva boda", naglasio je bh. selektor.

Smatra da je suđenje bilo naklonjeno domaćinu te da su njegovi igrači igrali onoliko koliko su mogli i da su dali sve od sebe.

"Možda je trebalo malo mangupluka, bezobrazluka. Mislim da nismo smjeli primiti onakav gol, trebali smo čuvati loptu ali želja da damo drugi koštala nas je", rekao je Baždarević.

Na kraju se osvrnuo i na povredu Emira Spahića istakaviši da je ona bila ozbiljna i prije utakmice te da će sada bh. branič biti podvrgnut pregledima.

Trener golmana u reprezentaciji BiH Adnan Gušo zadovoljan je rezultatom, dodavši da se znalo da BiH čeka teška utakmica.

"Zadovoljni smo rezultatom ali kada primite gol u zadnjih 20 sekundi onda ostaje žal za tri boda.Odigrali smo dobro. Mogli smo osigurati pobjedu drugim golom jer smo imali veliki broj šansi, čak i poslije isključenja kapitena Džeke, ali nas je stigla kazna na kraju", poručio je Gušo.

Bosna i Hercegovina se nalazi na trećem mjestu grupe H u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sa sedam bodova, tri manje od drugoplasirane Grčke.

Naredni meč bh. selekcija igra protiv Gibraltara u martu naredne godine.