Nogomet
0

Bayernovi navijači pokrenuli rat protiv Hoeneßa

Totalsport
Uli Hoeneß
Uli Hoeneß
Navijači Bayerna uzeli su na zub klupsku legendu i aktuelnog predsjednika Ulija Hoeneßa. Subotnja utakmica protiv Borussije Mönchengladbach bila je obilježena vrijeđanjem i transparentima uperenim protiv klupskog čelnika.

"Ko daje milione plavima, ne zaslužuje naše povjerenje. Hoeneßu, lažljivče", stajalo je na jednom od transparenta tokom dvoboja 28. kola Bundeslige.

Poruka se odnosi na odluku Bayerna da pokuša pomoći gradskom rivalu 1860 Münchenu u spašavanju od bankrota. Za Bayernove je navijače svaka pomoć "mrskom neprijatelju" izdaja, a glavni je krivac očito pronađen u Hoeneßu.

Salve uvreda je klupski predsjednik dobio i zbog najave dovođenja Manuela Neuera, golmana Schalkea i njemačke nogometne reprezentacije. Navijači ne žele Neuera, koji je cijelu karijeru proveo u rodnom Gelsenkirchenu, a to su mu i pokazali žestokim vrijeđanjem tokom nedavne utakmice zbog čega se Hoeneß morao ispričati 25-godišnjem čuvaru mreže.

O napetoj situaciji u odnosima s navijačima je progovorio sportski direktor Bayerna Christian Nerlinger.

"Sramota je da se navijači tako ponašaju prema čovjeku kojem je u prošlih 30 godina u srcu i na umu bio samo Bayern", rekao je Nerlinger, a slično razmišlja i Hoeneßov prethodnik na mjestu predsjednika Franz Beckenbauer.

"Ne možete se tako odnositi prema čovjeku koji je zaslužan za decenije Bayernovih uspjeha."