Nogomet
0

Bayern za Podolskog traži 15 miliona eura

FENA
Predsjednik Bayerna iz Munchena Franc Beckenbauer spreman je da proda Lukasa Podolskog za 15 miliona eura.

"Kajzer Franz" je tako reagovao na učestale špekulacije o odlasku njemačkog reprezentativca, koji je ranije izjavio da je nezadovoljan minutažom u Bayernu, jer trener Jurgen Klinsmann najčešće u tim stavlja Miroslava Klosea i Lucu Tonija. Podolski želi da napusti klub, a za njega su zainteresovani Roma i Manchester City, kao i Keln, iz kojeg je došao u Bayern.

Beckenbauer je rekao da se Podolski ne uklapa u sistem igre koji forsira trener Klinsmann.

"On je prvoklasan strijelac i igra dobro kada ispred sebe ima prazan prostor. Ali ekipe protiv kojih igramo uglavnom se opredijele za defanzivu, pa su nam potrebni nogometaši koji dobro igraju u šesnaestercu, a takvi su Klose i Toni", rekao je Beckenbauer za njemački Bild.

Predsjednik Bayerna smatra da nijedna ekipa ne bi smjela da u svojim redovima drži nezadovoljne nogometaše i rekao da Podolski za 15 miliona eura može da napusti šampiona Njemačke.

"Sve ima svoju cijenu. Prije dvije godine za Podolskog smo platili 10 miliona eura, a sada za njemačkog reprezentativca tražimo pet miliona više", rekao je najslavniji njemački nogometaš svih vremena.

Podolski je 2006. godine došao iz Kelna u Bayern. Za munchenski klub odigrao je 58 utakmica i postigao 12 golova. Za reprezentaciju Njemačke nastupio je 60 puta uz 31 postignut pogodak.