Goal.com
0

Bayern za Džeku daje Gomeza i 10 miliona eura?

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Mediji i dalje špekulišu koju će ekipu pojačati najbolji strijelac njemačke nogometne Bundeslige, bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko.

Napadač Wolsfburga dvije sezone već igra na najvišem nivou u elitnom razredu njemačkog nogometa. Nakon prošlosezonskih 26 golova, što mu je dostajalo za drugo mjesto liste najboljih strijelaca, Džeko je ove sezone postigao 22 i uzeo naslov najboljeg bundesligaškog "topnika".

Svjesni da u svojim rukama imaju istinski dragulj, čelnici Wolfsburga od ostalih klubova zahtijevaju minimalno 40 miliona eura za otkup njegovog ugovora, inače važećeg do 30. juna 2013. godine.

Kandidata ima na pretek, a dolaze iz najjačih nogometnih liga Evrope. Tako se iz Španije raspituju Barcelona i Real, iz Italije Juventus i Milan, iz Engleske mančesterski premierligaši, ali i Tottenham i Chelsea. Međutim, nije nemoguće očekivati i Džekin ostanak u Njemačkoj.

Šampionska ekipa Bayerna navodno je spremna odreći se Marija Gomeza, dovedenog pred početak tek završene sezone iz Stuttgarta u transferu vrijednom 30 miliona eura. Osim njega spremni su u Wolfsburg poslati i deset miliona eura, piše Goal.com pozivajući se na radijsku stanicu Bayern 3.