Liga prvaka
0

Bayern više nego uvjerljiv protiv Lillea, moćna Barcelona pala kod Celtica

Klix.ba
(Foto: AFP)
U srijedu navečer na rasporedu četvrtog kola grupne faze Lige prvaka bile su utakmice u grupama E, F, G i H. Bayern je s ubjedljivih 6:1 pokazao Lilleu da nema šta tražiti na njihovom terenu, dok je moćna Barcelona pala kod Celtica (2:1).

Grupa E

Juventus - Nordsjaelland

Odlično otvaranje utakmice imali su fudbaleri Juventusa. Claudio Marchisio je ubilježio gol za svoj tim već u šestoj minuti, a asistirao mu je Mauricio Isla. Igrači juventusa još jednom su obradovali navijače u 23. minuti kada je Arturo Vidal povećao vodstvo svog tima na 2:0. Slavili su domaći i u 37. minuti golom Sebastiana Giovincoa uz asistenciju Andrea Pirla.

Fabio Quagliarella u 75. minuti šalje glavom loptu u mrežu i tako potvrđuje ubjedljivu prednost svog tima i postiže konačnih 4:0.

Chelsea – Shakhtar

Svega devet minuta bilo je potrebno večerašnjim rivalima na Stamford Bridgeu za postizanje golova. Poveo je prvo domaćin u šestoj minuti golom Fernanda Torresa, da bi Shakhtar u devetoj izjednačio preko Willina. Domaćini su ponovo poveli golom Oscara u 40. minuti čime se otišlo na odmor, da bi u nastavku utakmice u 47. minuti Shakhtar ponovo izjednačio. Sreća je ipak bila na strani domaćeg tima, pa je Victor Moses u samom finišu utakmice postavio rezultat na konačnih 3:2 za Chelsea.

Grupa F

Valencia – BATE

Na stadionu Mestalla mreže su mirovale do 26. minuti kada je Valencija došla do vodstva preko Jonasa, a prednost su potvrdili i tri minute kasnije golom Roberta Soldada, koji je bio precizan s bijele tačke. Nakon pauze domaćin je nastavio nizati golove. Sofiane Feghouli šutirao je u 51. minuti za ubjedljivo vodstvo od 3:0, da bi Renan samo dvije minute kasnije smanjio gol razliku na 1:3.

Krenulo je i BATE u drugom poluvremenu, pa su preko Dmitrija Mozolevskija uspjeli smanjiti gol razliku u 83. minuti na 2:3. No, Valencija je grabila ka pobjedi i nakon tog gola, pa Sofiane Feghouli posprema loptu u mrežu i domaćini povećavaju vodstvo na konačnih 4:2 u 86. minuti.

Bayern – Lille

Bastian Schweinsteiger je već u petoj minuti susreta na domaćem terenu doveo Bayern u vodstvo protiv Lillea. Od 18. minute navijači domaćih imali su još više razloga za slavlje kada je Claudio Pizarro povisio prednost na 2:0 uz asistenciju Francka Riberyja.

Nezaustavljivi Bayern ubrzo je došao i do trećeg gola, kada se u 23. minuti u listu strijelaca upisao i Arjen Robben, da bi Claudio Pizarro ponovo u 28. minuti šutirao i potvrdio ubjedljivo vodstvo domaćih od 4:0.

Da je za njih utakmica već odavno završena pokazao je Pizarro Lilleo i u 33. minuti. Ubjedljivih 5:0 bilo je više nego dovoljno da slavlje domaćih navijača već počne.

Nakon pauze gosti uspijevaju smanjiti gol razliku na 1:5 pogotkom Salomona Kaloua. No, Bayern se nije dao pokolebati, pa je Toni Kroos šutirao i potvrdio za konačnih 6:1. Grupa G

Benfica – Spartak Moskva

Domaći su uspjeli doći do vodstva u 55. minuti golom Oscara Cardozoa, koji šalje loptu u gol glavom za 1:0. Ponovio je Cardozoa uspjeh i u 69. minuti i tako povećao prednost svog tima na 2:0.

Spartak je od 76. minute igrao s igračem manje kada je Nicolas Pareja zaradio crveni karton. To je ujedno bila i odlična prilika za domaće da utvrde prednost, no Oscar Cardozo je promašio penal. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Benfica je slavila sa 2:0.

Celtic – Barcelona

Barcelona je od samog starta krenula ofanzivno na stadionu Celtic Park. Međutim, sreća je u 21. minuti ipak bila više na strani domaćina. Victor Wanyama ubacio je loptu glavom u mrežu Valdesa za 1:0. Nakon vodstva domaćih Barcelona vrši pritisak na gol protivnika. Odličnu priliku je imao Messi samo devet minuta kasnije, ali je lopta udarila u prečku. Na pauzu se ipak otišlo uz gol prednosti domaćih.

Napori Katalonaca nisu davali rezultate, naprotiv Celtic je u 83. minuti golom Tonyja Watta stigao do ubjedljive prednosti od 2:0.

Barcelonu je ipak krenulo, ali na kraju susreta kada je Messi uspio smanjiti prednost domaćih na 2:1, što je bio i konačan rezultat.

Grupa H Cluj – Galatasaray

Galatasaray je od 18. minute bio u prednosti nakon što je Burak Yilmaz glavom pospremio loptu u mrežu protivnika, da bi Modou Sougou nakon pauze izjednačio na 1:1. Ubrzo nakon toga Burak Yilmaz dovodi Galatasaraj u vodstvo od 2:1, da bi u 74. minuti povisio prednost za konačnih 3:1.

Braga – Manchester United

Tokom prvog poluvremena mreže su mirovale. Na stadionu Estadio Municipal de Braga, domaći su uspjeli povesti u 49. minuti susreta golom Alena nakon što je dosuđen penal zbog rušenja igrača domaćih u šesnaestercu. Robin van Persie je u 80. minuti uspio doći do izjednačenja za goste. United brzo poveo preko Waynea Rooneyja koji je bio precizan s bijele tačke u 84. minuti, a u sudijskoj nadoknadi su postavili konačan rezultat na 3:1 u svoju korist.