Daily Mail
0

Bayern ulazi u utrku za Džeku

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko i dalje je jedna od najpoželjnijih lovina na evropskom tržištu, a samim time i stalna tema medijskih špekulacija.

U četvrtak tako Daily Mail piše kako se u utrku za napadačem Wolfsburga tokom januarskog prijelaznog roka namjerava uključiti i aktuelni njemački prvak i evropski doprvak Bayern.

Ekipa Louisa van Gaala ove sezone ima prilično velikih problema s realizacijom, tako da bi na zimu mogla pokušati pojačati napadački red, a prvi strijelac Bundeslige u prošloj sezoni čini se kao idealno rješenje.

Daily Mail tvrdi kako je bavarski klub čak spreman prodati Marija Gomeza, za kojeg je zainteresiran Liverpool, kako bi mogao ući u utrku s Manchester Cityjem za Džeku. Svota koju spominje engleski tabloid, a koju bi i City i Bayern navodno bili spremni ponuditi, kreće se oko 40 miliona funti (oko 46 miliona eura).

Podsjetimo, prije nekoliko je dana Džekin menadžer Irfan Redžepagić izjavio kako bi njegov klijent karijeru najviše volio nastaviti u Italiji. S Apeninskog poluotoka su najviše zanimanja prošlih mjeseci pokazivali Juventus i Milan.