Nogomet
0

Bayern ubjedljiv protiv Juventusa, PSG i Barcelona odigrali bez pobjednika

Klix.ba
Foto: AFP
Napadač Juventusa Alessandro Matri sa Bayernovim golmanom Manuelom Neuerom (Foto: AFP)
Bayern je na domaćem terenu savladao Juventus, a PSG i Barcelona odigrali neriješeno u večerašnjim prvim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka.

Bayern - Juventus

Sa 2:0 Bavarci su sa Allianz Arene ispratili Staru damu, a vodeći pogodak postigli su već u 1. minuti nakon što je loše ispucana lopta došla do Schweinsteigera koji je proigrao Alabu, a austrijski reprezentativac šutirao sa 30 metara. Na putu prema golu lopta je dotaknula Vidala i završila u mreži.

Drugi gol, kojim je riješeno pitanje večerašnjeg pobjednika, dao je Muller na asistenciju Mandžukića i Bayern je tako opravdao prednost koja im je davana na kladionicama uoči ovog susreta.

PSG - Barcelona

Iako se posjedom lopte Barcelona nametnula od prve minute utakmice na Parku prinčeva, nogometaši PSG-a, koje predvodi menadžer Carlo Ancelotti, pružili su veliki otpor katalonskom timu, a posebno napeto je bilo u posljednjim minutama meča.

Messi je doveo Barcu u vodstvo u 38. minuti, a ubrzo potom se povrijedio i nije mogao nastaviti utakmicu. Zamijenio ga je Fabregas.

Izjednačujući gol PSG je postigao iz "odbijanca". Maxwell je izveo slobodan udarac, a u šesnaestercu je najviši u skoku bio Thiago Silva, koji je pogodio stativu. Odbijenu loptu u mrežu Valdesa je poslao Ibrahimović.

Barcelona je ponovo povela golom Xavija u 89. minuti, postignutim iz jedanaesterca, a konačnih 2:2 postavio je Matuidi u sudijskoj nadoknadi.

Liga prvaka, četvrtfinale, prve utakmice:

Bayern - Juventus 2:0 (Alaba 1, Müller 63) PSG - Barcelona 2:2 (Ibrahimović 79, Matuidi 90+4 / Messi 38, Xavi 89-11m)