Nogomet
0

Bayern se oprostio remijem

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Barcelone su se rutinski plasirali u polufinale Lige prvaka nakon dvije utakmice protiv Bayerna (u Münchenu je završilo 1-1). Suparnik će im u polufinalu biti londonski Chelsea.

Pitanje ko će se plasirati među četiri najbolje ekipe, Barcelona ili Bayern, razriješeno je već nakon prvih 90 minuta na Camp Nou kada je Barça pobijedila s 4-0 i tako šanse Bayerna svela na minimum.

Dokaz toga bila je uzvratna utakmica u kojoj je Bayern bio terenski bolji, ali su stihijski napadali, dok je Barcelona apsolutno kontrolirala utakmicu, te bila spremna u svakom momentu pojačati ritam igre kojom bi opet slomili suparnika.

U prvom poluvremenu nije bilo pravih šansi, makar je nekoliko puta domaćin pucao prema suparničkom golu. Luca Toni je u 6. minuti slabo reagovao i sa pet metara je glavom samo okrznuo loptu, makar je mogao biti daleko opasniji.

Najbolji igrač domaćina je bio, dakako, Franck Ribery koji je mnogo puta pripremao šanse, ali je i sam prijetio.

Mreže su mirovale do 47. minute kada je Ze Roberto sjajnom loptom izbacio prema naprijed Riberyja, a ovaj je bacio na travnjak Victora Valdesa i konačno ga savladao.

Nakon toga je Barcelona zaigrala daleko angažiranije, pa je odmah nakon toga mogao izjednačiti Messi, a potom je i Iniesta bio srušen u suparničkom šesnaestercu, ali sudac Rosseti nije pokazao na bijelu točke.

U 73. minuti je Barcelona izvela sebi svojstvenu akciju, a pogotku Keite su prethodila brojna dodavanja, kao i dupli pas Inieste i Xavija. Sve je okončao Keita svojim drugim pogotkom u Ligi prvaka, a precizan je bio sa dvadeset metara.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te Barcelona time nastavlja put prema finalu Lige prvaka gdje ju mnogi vide. Bayernu, pak, ostaje borba s Wolfsburgom, Hamburgom i Herthom za naslov prvaka Njemačke.

Liga prvaka, čevrtfinale, uzvratna utakmica:

Bayern - Barcelona 1-1 (Ribery 47 / Keita 73), prva utakmica 0-4