Nogomet
5

Bayern sa 6:1 deklasirao Wolfsburg i plasirao se u finale njemačkog Kupa

FENA
Nogometaši Bayerna (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Bayerna (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Bayerna izborili su plasman u finale njemačkog Kupa nakon što su u Minhenu pred 70.000 gledatelja deklasirali Wolfsburg 6:1 (2:1).

Bavarce je u 17. minuti u vodstvo doveo Mario Mandžukić. Na 2:0 je povećao Arjen Robben u 35. minuti, a u posljednjim trenucima prvog dijela sjajnim pogotkom s 20-tak metara na 2:1 smanjio je Diego.

Na otvaranju drugog poluvremena Xherdan Shaqiri je povisio na 3:1, a zatim je "proradio" Mario Gomez koji je u 77. minuti ušao u igru umjesto Mandžukića. U razmaku od svega šest minuta (80, 84, 86) zabio je tri gola za konačnih 6:1.

Utakmicu će posebno pamtiti švicarski reprezentativac Shaqiri koji je sudjelovao u akcijama za prva četiri Bayernova gola. Kod prvog je započeo akciju, kod drugog gola je asistirao, potom je zabio treći gol, te asistirao za četvrti pogodak.

Bayern je na putu do finala pobijedio Jahn Regensburg (4:0), Kaiserslautern (4:0), Augsburg (2:0), Borussiju Dortmund (1:0) i sinoć Wolfsburg.

Bayern je ove sezone osigurao naslov njemačkog prvaka, izborio je plasman u finale njemačkog kupa, a iduće sedmice ga očekuje i prvi duel polufinala Lige prvaka protiv Barcelone.

U drugom polufinalnom susretu njemačkog Kupa u srijedu se sastaju Stuttgart i Freiburg.