Nogomet
0

Bayern predstavio Guardiolu: Heynckes mi je ostavio težak zadatak

Klix.ba
Pep Guardiola u Minhenu (Foto: AFP)
Pep Guardiola u Minhenu (Foto: AFP)
Novi trener Bayerna Pep Guardiola danas je i zvanično predstavljen na konferenciji za medije u Minhenu.

Španski stručnjak je na početku svog obraćanja novinarima kazao da će u narednim sedmicama raditi na tome da još bolje nauči njemački jezik, a onda je progovorio o izazovu zvanom Bayern.

"Ovo je jedan od najboljih klubova na svijetu i za mene je svojevrsna nagrada da sam tu. Moje vrijeme u Barceloni bilo je prelijepo, a sada sam spreman na nove izazove ovdje. Moram se pomiriti s tim da mi je Heynckes ostavio težak zadatak, jer je osvojio trostruku titulu prošle sezone, međutim, uloga trenera je i da se nosi sa pritiskom", kazao je Pep, prenose njemački mediji.

On je naveo i kako će mu trebati određeno vrijeme da se upozna sa Bundesligom, iako je gledao dosta utakmica. "Nadam se da ću vidjeti Heynckesa. Njegove ideje i mišljenje su mi interesantni. Imam puno poštovanja prema njegovom radu, ne samo u posljednje dvije godine, već tokom cijele karijere. Način na koji je tim igrao je bio tako lijep", kazao je Španac, te istakao da on voli napadački nogomet.

Čelni ljudi Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoenes istakli su kako je Guardiola odličan izbor za bavarski klub. "Za nas je izazov to što sada u klubu imamo trenera koji je osvojio sve, ali koji također mora pobjeđivati. Ovo je velika priča za Bayern, a imati Guardiolu u klubu je dobro i za Bayern i za Bundesligu", rekao je Rummenigge.

Hoenes je rekao da je upoznao Guardiolu u New Yorku te da je pet minuta nakon toga znao da je to savršen trener za Bayern.