Porasla zainteresovanost
0

Bayern povećao ponudu za Neuera na 21 milion eura

Totalsport
I dalje traje nadmudrivanje Schalkea i Bayerna oko transfera prvog golmana njemačke reprezentacije Manuela Neuera s Veltins-Arene na Allianz Arenu.

Iako europski mediji već sedmicama navode kako je Neuerov prelazak u Bayern praktično gotova stvar, klubovi još uvijek nisu postigli dogovor o odšteti. Bayern je prije nekoliko dana ponudio 14 miliona eura uz određene bonuse, a prema pisanju Bilda, u utorak je bavarski nogometni div povećao ponudu.

Za istim su se stolom našli izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, direktor Karl Hopfner i sportski direktor Christian Nerlinger s direktorima Schalkea Horstom Heldtom i Peterom Petersom.

"Razgovor je bio pristojan", rekao je kratko Heldt koji je prvu Bayernovu ponudu označio neprihvatljivom.

O novoj ponudi se zasad nije izjasnio, a Bayern je navodno predložio 18 miliona eura, uz još niz bonusa vezanih uz broj nastupa, što bi, navodi Bild, značilo da će Schalke inkasirati najmanje 21 milion eura.

Neueru, podsjetimo, ugovor s klubom iz rodnog mu Gelsenkirchena istječe 2012. godine, tako da je ovo ljeto praktički posljednja prilika da Schalke ubere veću odštetu.