Bundesliga, 29. kolo
0

Bayern opet na vrhu

Sarajevo-x.com
Franck Ribery (Foto: AP)
Franck Ribery (Foto: AP)
Nogometaši Bayerna ponovo su na vrhu bundesligaške tabele. Danas su kao gosti, u sklopu 29. kola Bundeslige, savladali direktnog konkurenta u borbi za naslov prvaka Njemačke, ekipu Schalkea.

Najtrofejniji njemački klub je s dva brza gola, u samo dvije minute, došao u, pokazalo se, nedostižnu prednost. Pogodili su Ribery i Müller u 25. i 26. minuti.

Kuranyi je smanjio u 31., ali, rezultat se do kraja nije mijenjao, iako je Bayern od 41. minute igrao s desetoricom. Drugi žuti karton zaradio je Altintop. Istina, s deset igrača na terenu ostao je i Schalke, ali tek na kraju utakmice, u 90. minuti, kad je isključen Bordon. Bayern je sada opet zasjeo na vrh tabele, s bodom prednosti ispred Schalkea.

Valja izdvojiti i kiks Leverkusena, koji je poražen u Frankfurtu, s 3:2.

Frankfurt je poveo u 28. minuti kad je s penala pogodio Teber. Leverkusen je potom preokrenuo rezultat s dva gola Kießlinga u 33. i 46. minuti. No, uporni Eintracht se nije predavao, što im se na kraju isplatilo, pa su golovima Caioa i Franza u 62. i 89. minuti došli do pobjede.

Bayer je tako ostao na 3. mjestu s 53 boda, ali mu je sada na bod prišla Borussia (D), koja je danas savladala ekipu Werdera s 2:1.

Za Dortmund su pogodili Großkreutz i Subotić u 10. i 22. minuti, a smanjio je Hunt u 65. minuti.

Rezultati:

Schalke - Bayern 1:2 Eintracht - Bayer 3:2 Dortmund - Werder 2:1 Freiburg - Bochum 1:1 Stuttgart - M'gladbach 2:1 Nürnberg - Mainz 2:0

Köln - Hertha (kasnije)

Sutra:

Wolfsburg - Hoffenheim HSV - Hannover