Tvrdnje menadžera Larsa Mrsokoa
0

Bayern nikada nije odustao od dovođenja Edina Džeke

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko, 25-godišnji bosanski nogometaš na radu u Manchester Cityju, sve je nesigurniji za status u tom klubu. Sve manje, naime, Džeko igra u trenutno drugoj ekipi Premiershipa.

Pompozno je u januaru 2011. godine Džeko napustio Wolfsburg i došao na Etihad stadion gdje su imali ogromna očekivanja od njega. No, nikada se zapravo Džeko nije udomaćio u novoj ekipi, iako je ove sezone za mančesterski klub ukupno zabio 18 golova.

Roberto Mancini, trener Cityja, sve je manje zadovoljan investicijom koju je klub platio 27 miliona engleskih funti. Daleko je Talijan sigurniji kada izabere napadački opciju Agüero - Balotelli, a s obzirom na povratak Carlosa Teveza u klub, lako bi se moglo dogoditi da Džeko postane tek - četvrta opcija.

Iako ima valjani ugovor do 2015. godine izgleda da će rastanak doći daleko ranije, mnogi engleski mediji spominju i ovo ljeto.

Oduvijek postoji interes Juventusa za Bosancem, ali i Bayerna, što je potvrdio igračev menadžer Lars Mrosko.

"Zapravo, možemo reći da Bayern nikada nije prestao željeti Džeku. Isto kao i Juventus. No, u ovom trenutku su Bayernove želje, odnosno, Džekin odlazak tamo na ljeto samo špekulacije", rekao je Mrosko i nastavio:

"Pitanje je što će reći Manchester City o svemu i koliko će tražiti. Ta cijena možda bude dovoljna da svi odustanu".