Kritike Olivera Kahna
0

"Bayern nema pravi plan, ne slažem se sa dovođenjem Neuera"

Totalsport
Oliver Kahn
Oliver Kahn
Bivši golman Bayerna i njemačke nogometne reprezentacije, a danas penzionisani Oliver Kahn (41) kritikovao je politiku svog bivšeg kluba, čije je boje branio od 1994. do 2008. godine.

Kahn smatra da uprava kluba nema jasnu viziju za budućnost, a među potezima s kojima se ne slaže su dovođenje golmana Manuela Neuera i trenera Juppa Heynckesa. Za Neuera Kahn smatra da je preskup (25 miliona eura), a za Heynckesa da nije pravo dugoročno rješenje.

"Doveden je vrlo dobar golman koji može obilježiti jedno razdoblje. Pitanje je samo koliko on košta. Platiti takvu sumu za igrača koji bi sljedećeg ljeta bio slobodan je puno pretjerano. Da je bio vezan ugovorom još tri godine onda bih to mogao razumjeti", izjavio je Kahn.

"Dolazak Heynckesa logičan je slijed događaja jer dobro poznaje okruženje i igrače. Ali najbolje rješenje je tražiti kontinuitet na trenerskoj klupi jer je to baza za uspjeh. Poput Hitzfelda, koji je obilježio period od šest ili sedam godina."

Na kraju je Kahn poentirao:

"Gdje je prava nogometna ideja, gdje je prava filiozofija? Po kojim se kriterijima dovode igrači i kako se slaže tim? Tu se ne radi samo o tome da se dovode ugledna imena, što najbolje pokazuje Barcelona, ili igrači koji su igrali dobro protiv Bayerna."