Zbog Riberya
0

Bayern naredne sezone gubi desetke miliona eura

Totalsport
Insistiranje minhenskog Bayerna da po svaku cijenu u svojim redovima zadrži francuskog veznjaka Francka Riberyja, moglo bi se obiti o glavu slavnog nogometnog Bundesligaša.

Poznato je da Riberyja traže mnogi klubovi, među kojima se ističu Real Madrid i Liverpool, baš kao što je i znano da ga iz Münchena ne žele pustiti. Ipak, sve bi se moglo promijeniti već nakon Svjetskoga prvenstva sljedeće godine, zainati li se Francuz i pozove na Websterovo pravilo i članak 17. FIFA-inog pravilnika.

Isti ti, naime, određuju da igrač koji je proveo tri sezone u nekom klubu automatski stječe pravo prelaska u drugi odlučili li se svoj odlazak kompenzirati svotom jednakom primanjima u periodu koji je u dotičnom klubu proveo.

Ribery je u Bayern stigao iz Marseillea 2007. godine, a ugovorno je s minhenskim klubom vezan do 2011., a to sve, prevedeno, znači da će Bayern, odlučili li igrati svoju igru, nakon svjetske nogometne smotre u Južnoafričkoj Republici izgubiti desetke milijuna s kojima se trenutno kocka.

Škot Andy Webster prije tri godine uveo je presedan u nogometu iskoristivši članak 17 FIFA-inog pravilnika nakon čega je sudskim putem ishodovao svoj prelazak iz Heartsa u premijerligaški Wiga