Liga prvaka
0

Bayern na rubu ispadanja

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Priča o lošoj sezoni nogometaša Bayerna dobila je u utorak novi nastavak. Bavarci su u 4. kolu skupine A Lige prvaka na svojoj Allianz Areni poraženi od Bordeauxa s 2-0.

Bayern je sada u vrlo neugodnoj situaciji, ima samo četiri boda i sve je izglednije da će europski put eventualno nastaviti u Europa ligi. Bordeaux je, pak, ovom pobjedom osigurao plasman u osminu finala budući da ga trećeplasirani Bayern više ne može stići.

Francuski je prvak u vodstvo došao u 37. minuti. Brazilac Wendel je iz slobodnog udarca ubacio loptu u kazneni prostor, Yoann Gourcuff je izbjegao zaleđe, a ujedno pobjegao Marku van Bommelu i glavom svladao Hans-Jörga Butta.

Tih se 1-0 održalo sve do posljednje minute kada su Francuzi izveli  kontranapad, Marouane Chamakh je prevario istrčalog Butta i mirno pospremio loptu u praznu mrežu.

Velik je posao u utorak odradio i Juventus. Iako opterećen brojnim ozljedama, torinski je klub uspio doći do minimalne pobjede (1-0) u gostima kod Maccabija iz Haife.

Ključan se trenutak dogodio u sučevoj nadoknadi prvoga poluvremena. Diego je na desnoj strani kaznenog prostora preciznom loptom pronašao Martina Caceresa. Urugvajac je zavrnuo loptu u sredinu šesnaesterca gdje ju je u padu u iza Nira Davidovitcha zabio Mauro Camoranesi.

Liga prvaka, skupina A, 4. kolo:

Bayern – Bordeaux 0-2 (Gourcuff 37, Chamakh 90) Maccabi – Juventus 0-1 (Camoranes 45+2)

Tabela:

  1. Bordeaux 4 3 1 0 6-2 10
  2. Juventus 4 2 2 0 3-1 8
  3. Bayern 4 1 1 2 4-4 4
  4. Maccabi Haifa 4 0 0 4 0-6 0