DFB Kup
0

Bayern lovi petnaestu, Werder sedmu titulu

Totalsport
Louis van Gaal (Foto: AP)
Louis van Gaal (Foto: AP)
U Berlinu će u subotu (s početkom u 20 sati) nogometaši minhenskog Bayerna i bremenskog Werdera odlučiti o pobjedniku ovogodišnjeg DFB Kupa.

Finalna utakmica ove dvije ekipe je "najlogičniji" kraj sezone u Bundesligi, jer povijest piše da su Bayern i Werder u historiji ovog takmičenja imali uvjerljivo najviše uspjeha.

Bayern je čak 14 puta bio pobjednik ovog natjecanja, a Werder šest puta (ujedno su i branitelji naslova). Isto tako, Bayern je još šesnaest puta igrao u finalnoj utakmici, a Werder još devet puta.

No, koliko god su sijali uspjeh u DFB Kupu "tek" su se dva puta susreli u završnom ogledu, i to dvije godine zaredom. Werder je 1999. godine bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca, dok se Bayern iduće godine "osvetio" i slavio pobjedu 3-0.

"Nema ljepše pobjede nego one protiv Bayerna", riječi su Törstena Fringsa, veznjaka Werdera i kapitena tog tima.

S druge strane, Bayern ove sezone može kompletirati fantastičnu sezonu. Prije šest dana su po 22. puta proslavili naslov prvaka Bundeslige, a 22. majaimaju priliku u Madridu postati i prvaci Evrope. Od toga ih dijeli finalna utakmica protiv milanskog Intera.

"Letimo visoko i u sjajnom smo ritmu. Što da krijem, želim da osvojimo sve što smo u mogućnosti osvojiti", ne krije velike ambicije nizozemski strateg na klupi Bavaraca Louis van Gaal.