Miralem Pjanić
0

"Bayern je bio dobar onoliko koliko je Lyon bio loš"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac u redovima Lyona Miralem Pjanić (20) kritički se osvrnuo na prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka između njegovog kluba i Bayerna.

Lyon je poražen u Münchenu golom Arjena Robbena iz 69. minute, a Pjanić smatra da on i njegovi saigrači nisu utakmicu odigrali na nivou na kojem se to od njih očekivalo.

"Teško je ovako izgubiti. Loše smo igrali, ali sad ćemo nastojati pobijediti u uzvratu i plasirati se u finale. Bayern je bio dobar, ali samo onoliko koliko je Lyon bio loš. Putovanje je također bilo teško", rekao je Pjanić.

"Sada moramo odigrati dobru utakmicu na Gerlandu. Nadamo se da će nas navijači nositi u Lyonu. Imamo šest dana da se pripremimo za utakmicu" dodao je mladi veznjak.

Lyonova je prednost što za vikend ne igraju prvenstvenu utakmicu s Monacom kako je prvotno bilo predviđeno, jer je Francuski nogometni savez pomakao taj dvoboj i omogućio im tako više mogućnosti za odmor uoči uzvrata i samim time im dao veće šanse za prolaz u finale.