DFB Pokal
3

Bayern golom Robbena slomio Borussiju

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U četvrtfinalu ovogodišnjeg nogometnog DFB Pokala, ali zapravo finalu prije finala, Bayern je na domaćem terenu Allianz Arene pobijedio dortmundsku Borussiju 1-0.

Junak pobjede Bayerna bio je Holanđanin Arjen Robben koji je u 43. minuti sjajno reagirao. Lopta se odbila do Robbena koji je s dvadesetak metara, iz mjesta lijevom nogom, sjajno plasirao loptu u rašlje gostujućeg gola što se na kraju pokazao kao pogodak odluke. Bio je to Robbenov treći ovosezonski pogodak.

U prvom poluvremenu meča ritam su diktirali gosti koji su imali više loptu u svom posjedu, ali je konkretniji i opasniji bio Bayern. Domaćin je prijetio iz kontri, a najljepšu je šansu imao Kroos koji je sa samo nekoliko metara iskosa, u 13. minuti, promašio prazan gol.

Premda je Borussija imala zaostatak na poluvremenu, ne može se reći da je u nastavku stvorila izraziti pritisak na Neuera. Uglavnom je Kloppova ekipa prijetila udarcima iz daljine i na kraju je ipak zasluženo izgubila ovaj omeč, a tako i ostala bez prilike odbraniti prošlogodišnju titulu.

Podsjetimo da je prošle sezone Borussija ponizila Bayern u finalu pobjedom 5-2. Bayernu je ovo, pak, bila deveta pobjeda zaredom u takmičarskim utakmicama.

U utorak su prolaz u polufinale izborili Freiburg i Wolfsburg.

DFB Pokal, četvrtfinale:

Bayern - Borussia (D) 1-0 (Robben 43) Stuttgart - Bochum 2-0 (Gentner 18, Ibišević 81)