Inter savladao Marseille
0

VIDEO / Bayern deklasirao Basel, Gomez postigao četiri gola

Totalsport
Odlična utakmica Marija Gomeza (Foto: AFP)
Odlična utakmica Marija Gomeza (Foto: AFP)
Teško je švicarski prvak Basel, dosad najugodnije iznenađenje u Ligi prvaka, stradao na gostovanju kod Bayerna u uzvratnoj utakmici osmine finala. Slavili su Bavarci 7-0. Četvrtfinale je u utorak izborio i francuski Marseille, koji je sačuvao 1-0 prednost iz prve utakmice 2-1 porazom kod Intera na San Siru.

Nadmašili su igrači Juppa Heynckesa čak i Barcelonu koja je prije sedam dana na Nou Campu deklasirala Bayer iz Leverkusena 7-1. Nadmašili su i sebe same: prije tri su godine u istoj fazi takmičenja u dvjema utakmicama ponizili lisabonski Sporting 12-1. U uzvratu je na Allianz Areni bilo 7-1.

Ukupno su Bayernovi nogometaši protiv Basela slavili 7-1. Istim su rezultatom prošlog vikenda s Allianz Arene ispratili Hoffenheim.

Četiri gola za Bavarce je zabio Mario Gomez, od čega tri iz prostora od pet metara od gola suparničkog golmana. Zabio je ove sezone iz blizine sedam golova od 10 ukupno. Drugi je najbolji strijelac Lige prvaka ove sezone iza Lionela Messija s 12 postignutih pogodaka, a postao je također prvi Nijemac u povijesti koji je u Ligi prvaka zabio četiri gola.

Bayern je postao četvrta ekipa, poslije Valencije, Lyona i Barcelone, koja je ove sezone u Ligi prvaka zabila sedam golova u jednoj utakmici. Jedna od žrtava, protiv Lyona, bio je zagrebački Dinamo.

Švicarci su od početka do kraja utakmice u Münchenu djelovali kao trećerazredna ekipa. Bayern nije posustajao. Na poluvremenu je bilo 3-0.

Franck Ribery izludio je svog čuvara Markusa Steinhöfera na desnoj strani odbrane gostiju. Asistirao je za tri Gomezova pogotka zaredom, od 4-0 do 6-0. Arjen Robben dodao je dva gola i jednu asistenciju. Umjesto Riberyja u 79. je minuti u igru ušao Danijel Pranjić.

Daleko je neizvjesnije bilo u drugom dvoboju igranom u Milanu, gdje je francuski Marseille ostvario historijski ulazak u četvrtfinale Lige prvaka prvi put nakon 1993. godine, kada su osvojili europski naslov.

Uspjeli su Francuzi zahvaljujući golu u gostima. U Milanu je bilo 2-1 za Inter, prvaka otprije dvije sezone, dok su prije tri sedmice na Velodromeu nogometaši Didiera Deschampsa slavili 1-0.


I1-0O www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Na asistenciju Giampaola Pazzinija Diego Milito doveo je Milaneze u vodstvo u 75. minuti. Francuzi su izborili prolaz zahvaljujući pogrešci Brazilca Lucija u drugoj minuti sudačke nadoknade. Nakon dubokog ispucavanja golmana Stevea Mandande brazilski je centarfor Brandao iskoristio pogrešku Lucija pri kontroli lopte, othrvao se naletu Waltera Samuela i svladao Julija Cesara za 1-1. Postigao je već peti pogodak u svom petom nastupu u kup-natjecanjima od siječnja, kada se vratio s posudbe u Brazilu.

Samo minutu kasnije Pazzini je iznudio 11-erac i Mandandino isključenje zbog drugoga žutog kartona. U igru je ušao zamjenski golman Bracigliano, kojeg je Pazzini uspio svladati napokon u šestoj minuti sučeva dodatka. Odmah po izvedenom jedanaestercu sudac Pedro Proenca označio je kraj šokantne utakmice.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratne utakmice:

Inter - Marseille 2-1, prva utakmica 0-1 (Milito 75, Pazzini 90+6 / Brandao 90+2) Bayern – Basel 7-0, 0-1 (Robben 10, 81, Müller 42, Gomez 44, 50, 61, 67)