Bild
0

Bayern daje Van Gaalu još jednu šansu

Totalsport
Louis van Gaal (Foto: AP)
Louis van Gaal (Foto: AP)
Prema pisanju Bilda, vodeći ljudi Bayerna održali su u nedjelju poslijepodne petosatni sastanak na kojem je odlučeno da će trener Louis van Gaal dobiti još jednu šansu za popravljanje dojma.

Nakon tri uzastopna poraza, od Borussije Dortmund i Hannovera u Bundesligi, te od Schalkea u DFB-Pokalu, činilo se da su dani holandskog stručnjaka na Allianz Areni odbrojani, ali u nedjelju se dogodio obrat i to zbog toga što čelnici bavarskog nogometnog diva u ovom trenutku ne vide pravo rješenje ni u jednom od kandidata o kojima su raspravljali.

Bild piše da je izvršni predsjednik kluba Karl-Heinz Rummeniggeu nedjelju u svome domu okupio svog zamjenika Karla Hopfnera, sportskog direktora Christiana Nerlingera te predsjednika Ulija Hoenessa. Kvartet je raspravljao o mogućim Van Gaalovim nasljednicima, tačnije o imenu koje bi moglo uskočiti odmah kao privremeno rješenje, te o dugoročnom rješenju, treneru koji bi preuzeo Bayern nakon završetka sezone.

Spomenuto je mnoštvo trenera (Martin Jol, Matthias Sammer, Guus Hiddink, Rafael Benitez, Jupp Heynckes), ali nakon duge je rasprave donesen je zaključak da u ovom trenutku nema slobodnog stručnjaka kojem bi u potpunosti moglo biti ukazano povjerenje. U takvoj će situaciji Van Gaal dobiti još jednu priliku, a konačna bi odluka o tome trebala biti objavljena danas poslijepodne.

No, Bild tvrdi i da se radi samo o privremenoj odgodi odlaska Holanđanina budući da se radi na tome da se po isteku sezone klub i trener prijateljski rastanu. Dakako, ukoliko se posrtaji nastave i Bayern ispadne u osmini finala Lige prvaka od Intera (u prvom dvoboju na San Siru slavio s 1-0) ili nastavi s porazima u sljedećim kolima Bundeslige, do razlaza će ipak doći i ranije.

Nije na odmet podsjetiti da je Bayern tek na petom mjestu tabele njemačkog prvenstva te da za Hannoverom na trećem mjestu, posljednjem koje donosi Ligu prvaka, zaostaje pet bodova.