Bundesliga
0

Bayer prosuo pobjedu, Stuttgart trijumfirao s igračem manje

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kompletirano je 24. kolo njemačkog nogometnog prvenstva. U nedjelju su na rasporedu bile dvije utakmice. Stuttgart je slavio na gostovanju kod Eintrachta u Frankfurtu 2-0, dok su Werder i Bayer podijelili bodove u Bremenu odigravši 2-2.

Drugoplasirani Bayer imao je prednost 2-0 na Weserstadionu sve do sedam minuta prije kraja zahvaljujući golovima Erena Derdiyoka i Simona Rolfesa i činilo se da će upisati nova tri boda. No, domaćin je u samoj završnici uspio spasiti bod autogolom Stefana Kießlinga i i golom Sebastiana Prödla glavom u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Valja reći da je u trenucima drugog primljenog gola Bayer igrao s igračem manje, budući je u 87. minuti drugi žuti karton zaradio Arturo Vidal. Na taj način Bayer 10 kola prije kraja za vodećom Borussijom Dortmund zaostaje velikih 12 bodova.

U drugom susretu Stuttgart je kod Eintrachta stigao do tek šeste pobjede sezone usprkos činjenici da je od 15. minute igrao bez kapetana Matthieua Delpierrea koji je zaslužio izravan crveni karton. "Švabe" su golove postigli u razmaku od samo četiri minute. Austrijanac Martin Harnik načeo je mrežu Eintrachta u 64. minuti, a pobjedu potvrdio Mađar Tamas Hajnal. Stuttgartu je ovo bila izuzetno važna pobjeda u borbi za opstanak i tek druga gostujuća u sezoni.

Bundesliga, 24. kola: Eintracht – Stuttgart 0-2 (Harnik 64, Hajnal 68) Werder – Bayer Leverkusen 2-2 (Kießling 82-ag, Prödl 90+1 / Derdiyok 42, Rolfes 67)