"Previše priča s novinarima"
0

Bayat rekao Maradoni da počne raditi svoj posao

Totalsport
Maradona (Foto: AFP)
Maradona (Foto: AFP)
Čini se da predsjednik Al-Wasla, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Marwan bin Bayat polako gubi strpljenje s trenerom, Argentincem Diegom Maradonom.

Konstantni prigovori Maradone oko malog fonda za igračka pojačanja i potreba da komentira baš sve što se događa u nogometnom svijetu ponukali su predsjednika na oštro upozorenje.

"Upozorili smo Maradonu da se usredotoči na svoj primarni posao, a to je rad s ekipom. Neka upravi ostavi financijske brige, a naš zadatak je da on bude zadovoljan uvjetima u klubu. Maradona novinarima priča kako nije zadovoljan nekim stvarima, a meni ništa nije rekao. Molim ga da nam pismeno dostavi svoje zahtjeve i sugestije za slijedeću sezonu pa ćemo vidjeti koliko mu možemo izaći u susret", izjavio je bin Bayat.

Al-Wasl je trenutno izvan borbe za naslov prvaka, te se nalazi na petom mjestu na tabeli, a ranije tokom sedmice legendarni Argentinac se požalio novinarima:

"Želim konkurentniju ekipu kako bi se mogao boriti za vrh tabele. To je moje mišljenje iza kojeg stojim i u tom smjeru idu moja razmišljanja za narednu sezonu", jasan je Maradona.