Klupa Argentine
0

Batista je skoro sigurno trajna opcija

Totalsport
Sergio Batista (Foto: AP)
Sergio Batista (Foto: AP)
Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza (AFA) Julio Grondona je u razgovoru za radio Independiencia de Tucuman navijestio rasplet oko mjesta selektora nacionalne vrste, kao i povratak Juana Romana Riquelmea.

"Morali bi imati jako velike problema sa Sergiom Batistom u sljedećem periodu da on ne nastavi raditi kao selektor argentinske reprezentacije", komentirao je Grondona o treneru koji je "gauče" vodio do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, a koji je postavljen kao privremena zamjena Diega Maradone.

Što se tiče mogućeg povratka 32-godišnjeg Riquelmea u reprezentaciju, nakon što ga je Maradona zbog međusobne svađe izostavio s popisa putnika za SP- u JAR-u, Grondona je rekao: "Uopće ne sumnjam da će Riquelme kada se oporavi od povrede i vrati u formu dobiti poziv za reprezentaciju. Barem je za mene to vrlo očito."

Ranije ovog mjeseca Batista je odveo Argentinu do 1-0 pobjede u prijateljskom dvoboju s Irskom, a do kraja godine "gauče" čekaju iskušenja protiv Španije (7. septembra u Buenos Airesu), Japana (8. oktobra u Tokiju) i dva puta protiv Brazila (17. novembra u Dohi i 19. decembra u Buenos Airesu).