Nogomet
0

Batista i Braun pomoćnici Maradone

FENA
Maradona
Maradona
Serhio Batista i Hose Luis Braun su pristali da budu pomoćnici novom selektoru argentinske nogometne reprezentacije Diegu Maradoni.

"Sretan sam jer je Maradona rekao da smo tim, da treba da dijelimo mišljenje, iako je veoma jasno da će svaka konačna odluka biti njegova", rekao je Batista nakon sastanka sa Maradonom.

Batista će nastaviti da trenira mladu reprezentaciju Argentine, a Braun će ostati njegov pomoćnik. Batista je predvodio argentinski tim koji je u Pekingu osvojio zlatnu olimpijsku medalju.

Maradona, Batista i Braun su bili saigrači u reprezentaciji Argentine koja je 1986. godine osvojila Svjetski kup. Trener je bio Karlos Bilardo, koji će biti novi menadžer reprezentacije.

Lokalni mediji i cjelokupna javnost se nadaju da će stručni štab uspjeti da donese slavu generacije iz 86, koja trenutno zauzima treće mjesto u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Batista je prvo odbio ponudu da asistira Maradoni, a kao razlog naveo nedostatak komunikacije.

Za to vrijeme, Maradona je odložio put u ?nglesku i ostao u Buenos Airesu kako bi se pripremio za zvaničnu promociju naredne nedjelje. Izvršni komintet nogometnog saveza Argentine zvanično će saopštiti svoju odluku u utorak.

Maradona je trebalo da se u Engleskoj vidi sa Karlosom Tevezom i Havijerom Maskeranom, koji igraju za Manchester i Liverpool.

Naredni meč reprezentacija Argentine odigraće 19. novembra u Glasgowu protiv Škotske.