Nogomet
0

FOTO+VIDEO / Basel savladao ekipu Bayerna, Marseille bolji od Intera

Piše: D. B.
(Foto: AFP)
Večeras su odigrana dva susreta u okviru osmine finala Lige prvaka. Basel je savladao ekipu Bayerna rezultatom 1:0, a istim je rezultatom Marseille bio bolji od Intera.

Basel - Bayern 1:0

U prvim minutama susreta Bayern je imao tri odlične prilike. Dva puta je bezuspješno pokušao Ribery, a više sreće nije imao ni Toni Kroos. U nastavku se ekipa Basela oslobodila pritiska gostiju i napravila nekoliko odličnih prilika od kojih su najbolje imali Shaqiri, Frei, koji je pogodio prečku u 19. minuti, te Streller. Treba napomenuti da je u 16. minuti Baselov stoper Dragović pogodio stativu. Na drugoj strani je zaprijetio Arjen Robben, a potom i Gomez, Kroos i Tymoshchuk, no promjene rezultata nije bilo. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku utakmice se igralo dosta slično kao u prvom poluvremenu. Nizale su se prilike na obje strane, ali ih igrači Basela i Bayerna nisu uspijevali pretvoriti u pogotke.

Ipak, napori igrača Basela su se isplatili u 86. minuti kada je pogodio Stocker na asistenciju Daogarija. To je bilo dovoljno za veoma važnu i zasluženu pobjedu Basela nad Bayernom.


szólj hozzá: Basel vs Bayern 1-0 Highlights

Marseille - Inter 1:0

Marseille je bolje otvorio susret u odnosu na svog protivnika, ekipu Intera, kojoj nikako ne ide u domaćem prvenstvu i koja utjehu traži u Ligi prvaka. U 3. minuti je pokušao Benoit Cheyrou, ali je njegov udarac bio izblokiran. Isti igrač je pokušao četiri minute kasnije, no gola nije bilo. Ekipa Intera je prvu priliku imala u 11. minuti preko Forlana, ali Urugvajac nije pogodio. U nastavku je bilo još nekoliko prilika. U redovima gostiju iz Milana su najaktivniji bili Forlan i Sneijder, dok su za Marseille šanse propustili Azpilicueta i Morel. Igrači obje ekipe su bili neprecizini i u prilikama u finišu prvog poluvremena. Šutevi Zaratea, Cheyroua i Cambiassa nisu našli put do mreže.

Marseille je početkom drugog poluvremena imao nešto više od igre. Brandao i Cheyrou su zadavali velike probleme odbrani Intera. Sjajnu je priliku u 63. minuti za Maresille propustio Morel. Domaći su do kraja susreta vršili pritisak na gostujuću odbranu, a do gola su stigli u posljednjim trenucima utakmice. Pobjedu Marseilleu je donio Dede Ayew na asistenciju Valbuene.


szólj hozzá: OLM vs INT | 1-0 Ayew