Luis Suarez
0

"Baš sam ove trenutke sanjao kao dijete"

Totalsport
Luis Suarez (Foto: Reuters)
Luis Suarez (Foto: Reuters)
Nogometaši Urugvaja prvi su se plasirali u četvrtfinale Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Južnoafrička Republika. S 2-1 je Urugvaj svladao Južnu Koreju.

Oba pogotka je za pobjednika postigao napadač Ajaxa Luis Suarez, a posebno je lijep bio onaj drugi, deset minuta prije kraja, kojim je Suarez gurnuo svoju ekipu među osam posljednjih timova na Mundijalu.

"Baš su ovo trenuci koje sam nekad sanjao, kao dijete. Mislim da smo zasluženo prošli dalje i da smo bili bolji. Inače, kod drugog pogotka u prvi mah nisam ni znao da je lopta ušla u mrežu. Slavit ćemo kratko, a potom započinjemo s pripremama za četvrtfinale. Mogu samo zamisliti šta je sada kod nas, u domovini", rekao je junak pobjede Suarez.

Selektor Urugvaja Oscar Tabarez je rekao:

"Četrdeset godina smo čekali ovaj rezultat i znam da je svaki od tri miliona Urugvajaca sada sretan i ponosan. Bila je ovo teška utakmica za nas, ali smo isto tako u svakom momentu bili disciplinirani i strpljivi. Suarez? Bio je sjajan, nevjerovatan".

Na drugoj strani čak nije ni stanovala tuga, barem ne u izjavama južnokorejskog selektora Huh Jung-Mooa.

"Mislim da je Urugvaj sretno pobijedio. Nakon svega nemam šta prigovoriti svojim igračima. Možda smo trebali biti pametniji nakon izjednačenja. Trebali smo nastaviti držati loptu u našem posjedu. No, globalno smo napredovali na ovom Mundijalu, predstavili se u lijepom tonu i ja sam sretan s ovim našim nastupom".