Nogomet
1

Barton: Samo četiri utakmice kazne Terryju? FA se treba sramiti

Totalsport
Joey Barton
Joey Barton
Veznjak Marseillea Joey Barton poručio je Engleskom nogometnom savezu (FA) da se treba sramiti zbog blage kazne koju je odredio kapitenu Chelseaja Johnu Terryju.

Podsjetimo, FA je u četvrtak suspendovao Terryja na četiri utakmice i dodatno ga kaznio s 220.000 funti zbog vrijeđanja defanzivca QPR-a Antona Ferdinanda na rasnoj osnovi. Bivši kapiten engleske reprezentacije ima se pravo žaliti na presudu FA-a.

Barton, međutim, smatra da je Terry dobio preblagu kaznu s obzirom da je napadač Liverpoola Luis Suarez prošle sezone suspendovan na osam utakmica zbog sličnog prekršaja. Sam Barton je, pak, zbog nasilnog ponašanja u prošlosezonskoj utakmici protiv Manchester Cityja dobio zabranu nastupa u 12 utakmica.

"Četiri utakmice? Četverodnevno saslušanje i samo četiri utakmice kazne? Suarez je dobio osam utakmica, zar ne? Mislim da to dosta toga dokazuje. Kakva farsa. Dvanaest utakmica za nasilno ponašanje, a samo četiri za ovo. FA se treba sramiti", poručio je Barton putem Twittera.

"Prema FA-u, ispada da bih bolje prošao da sam rasistički vrijeđao igrače Manchester Cityja nego za udaranje, što sam napravio. U kakvim okolnostima to može biti ispravno?", dodao je 'zločesti dečko' engleskog nogometa.