Nogomet
12

Barišić: Otišao sam iz Zrinjskog jer mi klub duguje dosta novca

Piše: A. M.
Hrvoje Barišić trebao je u narednoj kao i u prethodnoj sezoni biti nosilac igre Zrinjskog. Fudbaler koji je na mala vrata došao Pod Bijeli brijeg svojim igrama i odnosom prema klubu stekao je epitet nezamjenjivog, ali je priča na kraju dobila pomalo ružan epilog.

S Upravom Zrinjskog nije pronašao zajednički jezik, pa je mjesec dana prije prve utakmice u pretkolu Lige prvaka napustio Mostar.

"Otišao sam jer mi Zrinjski duguje dosta novca. Rekao sam im da mi sve trebaju isplatiti. Novi ugovor koji su mi ponudili je smiješan. Ponudili su mi uslove kao da sam neki sporedni igrač, a ne neko na kome se zasnivala igra kluba u prošloj sezoni. I sami su mi prethodno govorili da kao najbolji igrač trebam biti najplaćeniji, pa su mi onda ponudili takve uslove i još kazali da sam nekorektan. Nisu me poštovali, a ja da sam pristao na njihove uslove ne bih poštovao sam sebe. Vrijeme je svakako za korak naprijed u mojoj karijeri", kazao je Barišić za Klix.ba.

Trener Branko Karačić po svom dolasku na klupu Zrinjskog preporodio je ovog igrača koji se prethodno našao na listi za odstrel.

"Njegovim dolaskom u Zrinjski moja karijera je krenula uzlaznom putanjom. Otvorio mi je vrata tima, bio je korektan i uz sve to je vjerovao u mene. Zahvalan sam mu na tome. Da nije njega bilo vjerovatno ne bih bio dio tima koji je osvojio naslov prvaka".

U svom domu u Hrvatskoj, Barišić iščekuje novi angažman. Kako kaže, kontakata sa drugim klubovima je već bilo.

"Čekam najbolju ponudu. Nekih ponuda je već bilo, ali se nikad ne zalijećem, uvijek je potrebno dobro izvagati svaku ponudu,“ poručio je Barišić.