Nogomet
3

Barić: Radujem se utakmicama u bordo dresu; Purić: Napravio sam pravi izbor

Klix.ba
Mario Barić i Dario Purić potpisali su jutros ugovore u Titovoj 38/b.
Dario Purić sa sportskim direktorom FK Sarajevo Abdulahom Ibrakovićem
Dario Purić sa sportskim direktorom FK Sarajevo Abdulahom Ibrakovićem

Mario Barić je rođen 1985. u Travniku, a igrao je za Croatiju Sesvete, NK Žminj, Karlovac, Gent, Slaven Belupo i Vojvodinu, iz koje je došao na Koševo. Riječ je o igraču koji igra na poziciji stopera i desnog beka.

Dario Purić je 27-godišnji nogometaš koji je u karijeri nastupao za Modriču, OFK Beograd, zenički Čelik, Slovan Liberec, a posljednji klub bio je Sloboda Užice. Vezni je igrač koji djeluje po desnoj strani.

Barić je istakao kako mu je zadovoljstvo što je stigao u bordo svlačionicu.

Mario Barić (u sredini) sa Edisom Kusturicom i Dinom Selimovićem
Mario Barić (u sredini) sa Edisom Kusturicom i Dinom Selimovićem

"Nakon dužih pregovora, potpisao sam ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo. Moram priznati, nisam najbolje upoznat sa dešavanjima u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi i u narednim danima ću se upoznati sa klubom, saigračima i, naravno, mnogo se radujem prvim treninzima i utakmicama u novom klubu", istakao je Barić nakon potpisa ugovora.

Purić je naglasio kako je imao želju da se vrati u BiH i da je napravio pravi izbor, stigao je u klub sa velikim ambicijama.

"Već mjesec dana sam bio u kontaktu sa čelnicima Fudbalskog kluba Sarajevo. U srijedu smo postigli dogovor i zvanično sam jedan od igrača bordo bijelog kluba. Nakon godinu i pol u Srbiji, želio sam se vratiti u Bosnu i Hercegovinu. Siguran sam da sam napravio pravi izbor", kazao je Purić.