Veliki okršaj u Milanu
0

Barcelona želi odbranu naslova, Inter hoće u finale

Sarajevo-x.com
Prva polufinalna utakmica Lige prvaka večeras (utorak) u 20.45 sati igra se na stadionu Giuseppe Meazza, gdje će snage odmjeriti snažni Inter i supermoćna Barcelona koja ove sezone želi odbraniti naslov prvaka Evrope. Inter želi konačno u finale Lige prvaka nakon 1972. godine.

U ovogodišnjem ciklusu Lige prvaka španski i talijanski tim već su odmjerili snage u grupnoj fazi. Barcelona je na Nou Campu golovima Piquea i Pedra sa 2:0 porazila milanski Inter. Tada je tim Josepa Guardiole bez Messija i Ibrahimovića održao fudbalsku lekciju talijanskom prvaku koji nije imao pravog šuta u okvir gola. Na San Siru su odigrali su bez golova, iako je Barcelona pokazala mnogo više.

Nakon što su prošli grupnu fazu, Inter igra impresivno, a tim Josea Mourinha izbacio je ekipu Chelseaja i CSKA. U talijanskom prvenstvu crno-plavi su u utrci za scudettom, a trenutno im Roma "bježi" samo jedan bod.

Prije okršaja sa Barcelonom, Inter je pobjedio tim Juventusa sa 2:0.

Uz trenera Bayerna iz Minhena Louisa van Gaala, Mourinho će biti prvi trener koji treći put uzastopno vodi tim u polufinalnim susretima Lige prvaka. Do sada je to uradio sa Portom i Chelseajem.

Predsjednik kluba Massimo Moratti oduševljen je utakmicama tima u Ligi prvaka, a da bi se talijanski klub našao u finalu večeras će protiv moćne Barcelone morati napraviti povoljan rezultat pred uzvratnu utakmicu.

Sa druge strane Barcelona je nakon odlično odigrane utakmice i pobjede nad Real Madridom kiksala u subotu protiv gradskog rivala Espanola, odigravši bez golova. Guardiola bi mogao malo izmijeniti taktiku nakon što na terenu neće biti Andresa Inieste.

Tim Barcelone u Milan je stigao nakon 12 sati vožnje autobusom, a Guardiola se odmah po dolasku obratio novinarima.

"Očekuje nas teška utakmica. Igramo protiv ekipe koju predvodi najbolji svjetski trener. Gdje god je radio osvajao je naslove. To će mi biti velika motivacija", rekao je Guardiola.